Can I ACH push to Vanguard brokerage account?

Have a question about your personal investments? No matter how simple or complex, you can ask it here.
Post Reply
Topic Author
BogleMelon
Posts: 3094
Joined: Mon Feb 01, 2016 10:49 am

Can I ACH push to Vanguard brokerage account?

Post by BogleMelon »

I have my Fidelity Cash Management Account linked to my Vanguard Brokerage account.
I have done transfers both ways before and noticed that when moving the money to Vanguard (pull from Vanguard side), the money is on hold for withdrawals for 7 days.
I was only wondering if there is a way to ACH push the funds from Fidelity (or any other bank account) to Vanguard instead of pulling it so the funds becomes available in a shorter time?
"One of the funny things about stock market, every time one is buying another is selling, and both think they are astute" - William Feather
rossington
Posts: 1648
Joined: Fri Jun 07, 2019 2:00 am
Location: Florida

Re: Can I ACH push to Vanguard brokerage account?

Post by rossington »

BogleMelon wrote: Sun Nov 19, 2023 11:26 pm I have my Fidelity Cash Management Account linked to my Vanguard Brokerage account.
I have done transfers both ways before and noticed that when moving the money to Vanguard (pull from Vanguard side), the money is on hold for withdrawals for 7 days.
I was only wondering if there is a way to ACH push the funds from Fidelity (or any other bank account) to Vanguard instead of pulling it so the funds becomes available in a shorter time?
When you say withdrawals do you mean money for trades?
"Success is going from failure to failure without loss of enthusiasm." Winston Churchill.
User avatar
Cheez-It Guy
Posts: 3921
Joined: Sun Mar 03, 2019 3:20 pm

Re: Can I ACH push to Vanguard brokerage account?

Post by Cheez-It Guy »

A qualified YES to OP question. You would have to set up a direct deposit service on the Vanguard side and then use those routing and account numbers on the Fidelity (or other bank) side to push funds. I'm not sure what account verification steps exist on the Fidelity (bank) side of things (it likely varies). But compensation through direct deposit, IRS refunds, and the like are all using an ACH function. So unless someone else has already replicated this exact situation, you should give it a try. DO NOT attempt to do it using the routing and account numbers on any brokerage checking checks. That will fail.
User avatar
Wiggums
Posts: 6616
Joined: Thu Jan 31, 2019 7:02 am

Re: Can I ACH push to Vanguard brokerage account?

Post by Wiggums »

We used scheduled ACH transfers to both Vanguard and Fidelity. We do not see a 7 day delay in our buy transactions.
"I started with nothing and I still have most of it left."
User avatar
JoMoney
Posts: 16260
Joined: Tue Jul 23, 2013 5:31 am

Re: Can I ACH push to Vanguard brokerage account?

Post by JoMoney »

You can setup ACH 'Direct Deposit' on Vanguard's site and they will provide you with a unique routing/account number to provide to the other payer for that purpose.
Vanguard's brokerage accounts do NOT support ACH 'Direct Debit' from the account, which might cause your attempts to link the Vanguard account at another bank to fail... maybe... When you link a financial account for ACH transfers they tend to try to establish it's bi-directional allowing for deposits and debits.
It will definitely fail trying to make bill payments via ACH 'Direct Debit' of the Vanguard account.
"To achieve satisfactory investment results is easier than most people realize; to achieve superior results is harder than it looks." - Benjamin Graham
Post Reply