Page 1 of 1

Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 9:26 am
by HueyLD
I could read, but could not log into the BH site. I tried to login on Windows 10, iPad and Firefox for a while without success.

It finally let me login using my iPad, but a BH friend still could not login using Firefox.

Paging BH admin....

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 9:59 am
by cryptormorf
+1 Had the same issue last night with different browsers. After clicking "Login", the browser would display a blank page: "ucp.php?mode=login" and not set the auth cookie.

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 10:10 am
by 2pedals
Same problems this morning, even tried rebooting my PC to no avail. After about an hour and several tries I was able to get in.

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 10:14 am
by Peculiar_Investor
HueyLD wrote: Tue Jan 22, 2019 9:26 am I could read, but could not log into the BH site. I tried to login on Windows 10, iPad and Firefox for a while without success.

It finally let me login using my iPad, but a BH friend still could not login using Firefox.

Paging BH admin....
I tried to reply to this and found myself logged out and unable to get back in. One has been paged and is working the issue.

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 10:15 am
by scrabbler1
I have had problems, too, using IE 11 although I had been using IE 11 for several years. But I can get in using Google Chrome, a browser I don't use often. IE 11 works fine for most of my other websites.

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 10:17 am
by Turbo29
Could not get in using Firefox or Chrome (no Explorer, I am using Linux) for 12 hours. Finally got in 15 minutes or so ago.

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 10:21 am
by HueyLD
I was finally able to log in using FireFox within the last five minutes.

Curious what caused the problems. Frigid temps?

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 10:24 am
by Turbo29
HueyLD wrote: Tue Jan 22, 2019 10:21 am I was finally able to log in using FireFox within the last five minutes.

Curious what caused the problems. Frigid temps?
Denial of service attacks by active fund managers?

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 10:26 am
by VictoriaF
HueyLD wrote: Tue Jan 22, 2019 9:26 am I could read, but could not log into the BH site. I tried to login on Windows 10, iPad and Firefox for a while without success.

It finally let me login using my iPad, but a BH friend still could not login using Firefox.

Paging BH admin....
Thank you, HueyLD, for starting this thread. I was experiencing this problem and, at least for now, it has been resolved.

Victoria

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 10:41 am
by Barry Barnitz
Hi:
I had the same log-in difficulties very early in the am (when I got home from work). This morning Larry restarted the server and that took care of the problem.

regards,

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 10:54 am
by scrabbler1
Login now working again using IE 11. Yay, and thanks! :happy

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 10:58 am
by jfn111
I had the same problem the other day. I cleared the cache in Google Chrome and was able to log right in.

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 11:06 am
by Turbo29
jfn111 wrote: Tue Jan 22, 2019 10:58 am I had the same problem the other day. I cleared the cache in Google Chrome and was able to log right in.
Clearing the cache did not work for me last night/early this morning.

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 11:21 am
by kaneohe
Had the same problem last night to this morning.......at least this time there was an error message saying the (log in) function was not available. Thanks to Huey for getting through on the forum and alerting folks. I sent an e-mail to admin because I couldn't post in forum but it will probably not be noticed in a timely manner.

Several wks ago I had a similar, but different, problem logging in. At that time I didn't even know I wasn't logged in since there was no error message. Took me 5-10 minutes to realize it.

Chrome/Safari on a Mac

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 1:22 pm
by Peculiar_Investor
jfn111 wrote: Tue Jan 22, 2019 10:58 am I had the same problem the other day. I cleared the cache in Google Chrome and was able to log right in.
The one covered in Log-In Issues January 17th around 5:00 PM CST - Bogleheads.org perhaps?

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 1:25 pm
by Dottie57
Same problem on Safari/iPad.

Send emailTo:

bhadmin@bogleheads.org

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 1:41 pm
by catdude
Dottie57 wrote: Tue Jan 22, 2019 1:25 pm Same problem on Safari/iPad.

Send emailTo:

bhadmin@bogleheads.org
Thanks Dottie. I too wasn't able to login last night... this email address will come in handy next time that happens.

Re: Forum login problems

Posted: Tue Jan 22, 2019 9:30 pm
by Starfish
HueyLD wrote: Tue Jan 22, 2019 10:21 am I was finally able to log in using FireFox within the last five minutes.

Curious what caused the problems. Frigid temps?
How would sexual appetite of their temps influence our logins?

I thought that I was kicked out.

Re: Forum login problems

Posted: Wed Jan 23, 2019 8:07 am
by VictoriaF
Starfish wrote: Tue Jan 22, 2019 9:30 pm
HueyLD wrote: Tue Jan 22, 2019 10:21 am I was finally able to log in using FireFox within the last five minutes.

Curious what caused the problems. Frigid temps?
How would sexual appetite of their temps influence our logins?
When the temps are frigid we get a blank screen.
When the temps are hot we get provocative messages.
Starfish wrote: Tue Jan 22, 2019 9:30 pm I thought that I was kicked out.
Joking about frigid temps and hot temps may kick us out.

Victoria

Re: Forum login problems

Posted: Wed Jan 23, 2019 4:20 pm
by CaliJim
Barry Barnitz wrote: Tue Jan 22, 2019 10:41 am Hi:
I had the same log-in difficulties very early in the am (when I got home from work). This morning Larry restarted the server and that took care of the problem.

regards,
Hi Barry,

I had the login issue as well. I thought perhaps my password was compromised as I just got a blank screen after inputting my id and pwd.

So A big Thank You to Larry for restarting the server. What should I / we do if this happens again? Perhaps some sort of answering service who can send a text message to whoever is "on call"? This points out the need for an offline channel of communication w the site admins when there are site issues like this. Cell phone #? Email? What about a phone answering service that can screen calls and perhaps a follow ""troubleshooting" or "remote reboot" proceedure/ script that you setup/write for them to protect you from unnecessary interrupts. If you find the right service, you can even see about giving them remote access to a 'reset' the server??? google "reset server via internet" for more ideas!? check out HTC. I had good luck outsourcing helpdesk and network monitoring to them.