Vanguard website problems [Transactions won't go through, 500 error...]

Discuss all general (i.e. non-personal) investing questions and issues, investing news, and theory.
Dak52
Posts: 15
Joined: Wed Mar 01, 2017 9:16 pm

Vanguard website problems [Transactions won't go through, 500 error...]

Post by Dak52 » Wed Oct 10, 2018 5:34 am

Hi, Sorry if this is the wrong place to be posting this. Am I the only one getting a 500 when I try to login to Vanguard or even just access their support pages? Thanks

Nthomas
Posts: 109
Joined: Fri Jul 15, 2016 8:46 am

Re: Vanguard site 500 error

Post by Nthomas » Wed Oct 10, 2018 5:37 am

Dak52 wrote:
Wed Oct 10, 2018 5:34 am
Hi, Sorry if this is the wrong place to be posting this. Am I the only one getting a 500 when I try to login to Vanguard or even just access their support pages? Thanks
I am getting the error as well.

Dak52
Posts: 15
Joined: Wed Mar 01, 2017 9:16 pm

Re: Vanguard site 500 error

Post by Dak52 » Wed Oct 10, 2018 5:37 am

Thanks for letting me know. Glad it isn't just me. Not a great feeling when you can't access your accounts :/

Mrmetalpole
Posts: 12
Joined: Tue May 15, 2018 6:12 am

Re: Vanguard site is crashed now?

Post by Mrmetalpole » Wed Oct 10, 2018 5:46 am

Is anyone else having trouble getting logged in now?

Nthomas
Posts: 109
Joined: Fri Jul 15, 2016 8:46 am

Re: Vanguard site 500 error

Post by Nthomas » Wed Oct 10, 2018 5:47 am

Dak52 wrote:
Wed Oct 10, 2018 5:37 am
Thanks for letting me know. Glad it isn't just me. Not a great feeling when you can't access your accounts :/
I agree it’s not a great feeling. Looks like it’s inaccessible via the iPhone app as well.

fourniks
Posts: 87
Joined: Wed Dec 22, 2010 5:38 pm

Re: Vanguard site 500 error

Post by fourniks » Wed Oct 10, 2018 5:57 am

Not working for me either. However, my iPhone app did work.

bayview
Posts: 1551
Joined: Thu Aug 02, 2012 7:05 pm
Location: WNC

Re: Vanguard site 500 error

Post by bayview » Wed Oct 10, 2018 5:59 am

I was logged in, updating my spreadsheet, when it prompted for a log-in again. Hmmm. Tried logging in and got the 500 error. This was at about 5:25 Eastern this morning.

I prefer not to access financial accounts via my iphone, so I haven't checked to see if that option works for me.
The continuous execution of a sound strategy gives you the benefit of the strategy. That's what it's all about. --Rick Ferri

Dak52
Posts: 15
Joined: Wed Mar 01, 2017 9:16 pm

Re: Vanguard site 500 error

Post by Dak52 » Wed Oct 10, 2018 6:10 am

Site is back up!

User avatar
Rob54keep
Posts: 339
Joined: Mon Dec 01, 2008 10:06 pm

Re: Vanguard site 500 error

Post by Rob54keep » Wed Oct 10, 2018 6:24 am

Site is up and then its down again. I got some work done & then it freaked out on me. Now its up again. Not good.

StrangePenguin
Posts: 48
Joined: Tue Mar 27, 2018 11:35 am

Re: Vanguard site 500 error

Post by StrangePenguin » Wed Oct 10, 2018 6:26 am

Site is not fully ok. I just logged in. Got my account balance screen (balance looked ok). When I clicked on an account I got the 500 error "Internal Server Error".

learningLady
Posts: 43
Joined: Mon Sep 15, 2008 3:07 pm

Re: Vanguard site 500 error

Post by learningLady » Wed Oct 10, 2018 6:27 am

I am getting this message at logon

Your account information is temporarily unavailable

We apologize for the inconvenience. Please try again later, or contact us for assistance. If you have:


An individual nonretirement or retirement account, call Vanguard Client Services (888-285-4563) Monday through Friday from 8 a.m. to 10 p.m., Eastern time.

hdas
Posts: 232
Joined: Thu Jun 11, 2015 8:24 am

Vanguard website problems [Transactions won't go through, etc.]

Post by hdas » Wed Oct 10, 2018 8:45 am

[OT comment removed by admin LadyGeek]

Is anyone else having problems today too?

Image

They don't pick up the phone either. I think the plataform is collapsing with market volatility and 1800 "free" etfs to trade.

Yooper16
Posts: 104
Joined: Mon Aug 21, 2017 7:44 am

Re: Vanguard website today

Post by Yooper16 » Wed Oct 10, 2018 8:48 am

9:47 AM no problem.

Maybe you need another theory.

hdas
Posts: 232
Joined: Thu Jun 11, 2015 8:24 am

Re: Vanguard website today

Post by hdas » Wed Oct 10, 2018 8:53 am

Yooper16 wrote:
Wed Oct 10, 2018 8:48 am
9:47 AM no problem.

Maybe you need another theory.
Thanks for update. Regardless of the reason, in my case > website has not market data, you can't trade and phone lines are down.

Angst
Posts: 1847
Joined: Sat Jun 09, 2007 11:31 am

Re: Vanguard website today

Post by Angst » Wed Oct 10, 2018 8:55 am

Me too. All morning I've been unable to access "my retirement plans" to see my 401k account.
Here's the error:

Code: Select all

404 Not Found: Requested route ('pex-secure-overview.app.cf02.vanguard.com') does not exist.

mpnret
Posts: 54
Joined: Sun May 20, 2018 9:16 am

Re: Vanguard website today

Post by mpnret » Wed Oct 10, 2018 8:56 am

9:55am: Main page not displaying correctly. Also getting internal server error and information not available when clicking on some of the links.

hdas
Posts: 232
Joined: Thu Jun 11, 2015 8:24 am

Re: Vanguard website today

Post by hdas » Wed Oct 10, 2018 8:59 am

We should try to centralize all complains in one thread. And perhaps it helps to push as a group for an improvement in the infrastructure. H

Grover
Posts: 52
Joined: Sun Apr 19, 2015 3:22 pm

Re: Vanguard website today

Post by Grover » Wed Oct 10, 2018 9:01 am

Yes I had same problem

zx14rr
Posts: 19
Joined: Sat Dec 23, 2017 12:22 pm

Re: Vanguard website today

Post by zx14rr » Wed Oct 10, 2018 9:02 am

Can't do online trades and phone system says not available due to routine maintenance. Forget Vanguard unless the only kind of investment you want to make is a mutual fund.

hdas
Posts: 232
Joined: Thu Jun 11, 2015 8:24 am

Re: Vanguard website today

Post by hdas » Wed Oct 10, 2018 9:03 am

They have issues with market data, and only the shadow knows what else

Image

keystone
Posts: 517
Joined: Tue Aug 28, 2012 12:34 pm

Re: Vanguard website today

Post by keystone » Wed Oct 10, 2018 9:07 am

So far this morning I have only been able to see Account Overview. If I try to click on any of my individual accounts, I get the "500 Internal Server Error."

Lafder
Posts: 3799
Joined: Sat Aug 03, 2013 7:56 pm
Location: East of the Rio Grande

Re: Vanguard website today

Post by Lafder » Wed Oct 10, 2018 9:11 am

I just tried logging in and was able to see all accounts and details. I am on the brokerage platform. I have mutual funds as well as individual stocks there. I did not try to initiate any transactions.

Maybe it is a regional server or ?

lafder

hdas
Posts: 232
Joined: Thu Jun 11, 2015 8:24 am

Re: Vanguard website today

Post by hdas » Wed Oct 10, 2018 9:13 am

Lafder wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:11 am
I just tried logging in and was able to see all accounts and details. I am on the brokerage platform. I have mutual funds as well as individual stocks there. I did not try to initiate any transactions.

Maybe it is a regional server or ?

lafder
Try to initiate a transaction. Or check if your balances are updated as of this morning. H

CaseinPoint
Posts: 19
Joined: Tue Apr 28, 2009 3:51 pm

Re: Vanguard website today

Post by CaseinPoint » Wed Oct 10, 2018 9:35 am

Yes, received "Server Error 500" on the VG website today. They're definitely having technical issues.

User avatar
jhfenton
Posts: 3308
Joined: Sat Feb 07, 2015 11:17 am
Location: Ohio

Re: Vanguard website today

Post by jhfenton » Wed Oct 10, 2018 9:39 am

I've seen a couple of errors on the website, but it was intermittent. I was able to place two ETF buys just after 10 AM (VSS and EMGF).

My balances were correct this morning, to the penny. And I was able to check bond prices.
Last edited by jhfenton on Wed Oct 10, 2018 9:39 am, edited 1 time in total.

SagaciousTraveler
Posts: 123
Joined: Thu May 03, 2018 6:05 am

Re: Vanguard website today

Post by SagaciousTraveler » Wed Oct 10, 2018 9:39 am

You can't buy anything, as I tried buying more Vanguard ETF. They give you a number but the phone server is under maintenance.

Not a great look for Vanguard.

zx14rr
Posts: 19
Joined: Sat Dec 23, 2017 12:22 pm

Re: Vanguard website today

Post by zx14rr » Wed Oct 10, 2018 9:39 am

Did anyone ever see Vanguard apologize for these problems, I never have. Vanguard always reminds that online trades may not be available but for the phone system not to work is another matter for which there should be no excuse.

SagaciousTraveler
Posts: 123
Joined: Thu May 03, 2018 6:05 am

Re: Vanguard website today

Post by SagaciousTraveler » Wed Oct 10, 2018 9:40 am

jhfenton wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:39 am
I've seen a couple of errors on the website, but it was intermittent. I was able to place two ETF buys just after 10 AM (VSS and EMGF).
Really? I cant buy VTI, VXUS, BND or VNQ. I even put in random stocks and got the same error.

User avatar
jhfenton
Posts: 3308
Joined: Sat Feb 07, 2015 11:17 am
Location: Ohio

Re: Vanguard website today

Post by jhfenton » Wed Oct 10, 2018 9:42 am

SagaciousTraveler wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:40 am
jhfenton wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:39 am
I've seen a couple of errors on the website, but it was intermittent. I was able to place two ETF buys just after 10 AM (VSS and EMGF).
Really? I cant buy VTI, VXUS, BND or VNQ. I even put in random stocks and got the same error.
Yes. At 10:15:25 and 10:16:14. It appears that the new-style pages aren't working, but if I click on the menu at the top and go to Balances and Holdings, the page loads properly. And from there I was able to trade.

And I can still get all the way to the submit page. (I don't have any more orders to place, so I can't test submitting it.)

SagaciousTraveler
Posts: 123
Joined: Thu May 03, 2018 6:05 am

Re: Vanguard website today

Post by SagaciousTraveler » Wed Oct 10, 2018 9:48 am

jhfenton wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:42 am
SagaciousTraveler wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:40 am
jhfenton wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:39 am
I've seen a couple of errors on the website, but it was intermittent. I was able to place two ETF buys just after 10 AM (VSS and EMGF).
Really? I cant buy VTI, VXUS, BND or VNQ. I even put in random stocks and got the same error.
Yes. At 10:15:25 and 10:16:14. It appears that the new-style pages aren't working, but if I click on the menu at the top and go to Balances and Holdings, the page loads properly. And from there I was able to trade.

And I can still get all the way to the submit page. (I don't have any more orders to place, so I can't test submitting it.)
Thanks for providing the above information however I still get the same error.

hdas
Posts: 232
Joined: Thu Jun 11, 2015 8:24 am

Re: Vanguard website today

Post by hdas » Wed Oct 10, 2018 9:54 am

3 hours after, still getting this msg. It seems they are having multiple issues

Image

Phone lines down as well, still.

User avatar
jhfenton
Posts: 3308
Joined: Sat Feb 07, 2015 11:17 am
Location: Ohio

Re: Vanguard website today

Post by jhfenton » Wed Oct 10, 2018 9:57 am

SagaciousTraveler wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:48 am
jhfenton wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:42 am
SagaciousTraveler wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:40 am
jhfenton wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:39 am
I've seen a couple of errors on the website, but it was intermittent. I was able to place two ETF buys just after 10 AM (VSS and EMGF).
Really? I cant buy VTI, VXUS, BND or VNQ. I even put in random stocks and got the same error.
Yes. At 10:15:25 and 10:16:14. It appears that the new-style pages aren't working, but if I click on the menu at the top and go to Balances and Holdings, the page loads properly. And from there I was able to trade.

And I can still get all the way to the submit page. (I don't have any more orders to place, so I can't test submitting it.)
Thanks for providing the above information however I still get the same error.
I was able to buy 1 more share of VSS via market order at 10:52:59 ET. I got mid-spread execution ($105.815 = $105.82).

I tried on the app and got an error ("Online orders for this security can't be processed..."), but the website is still working for me.

SagaciousTraveler
Posts: 123
Joined: Thu May 03, 2018 6:05 am

Re: Vanguard website today

Post by SagaciousTraveler » Wed Oct 10, 2018 10:03 am

jhfenton wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:57 am
SagaciousTraveler wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:48 am
jhfenton wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:42 am
SagaciousTraveler wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:40 am
jhfenton wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:39 am
I've seen a couple of errors on the website, but it was intermittent. I was able to place two ETF buys just after 10 AM (VSS and EMGF).
Really? I cant buy VTI, VXUS, BND or VNQ. I even put in random stocks and got the same error.
Yes. At 10:15:25 and 10:16:14. It appears that the new-style pages aren't working, but if I click on the menu at the top and go to Balances and Holdings, the page loads properly. And from there I was able to trade.

And I can still get all the way to the submit page. (I don't have any more orders to place, so I can't test submitting it.)
Thanks for providing the above information however I still get the same error.
I was able to buy 1 more share of VSS via market order at 10:52:59 ET. I got mid-spread execution ($105.815 = $105.82).

I tried on the app and got an error ("Online orders for this security can't be processed..."), but the website is still working for me.
Looks like it has to do with Browser/App. I was able to place the trades in Chrome, while IE gave me an error.

hdas
Posts: 232
Joined: Thu Jun 11, 2015 8:24 am

Re: Vanguard website today

Post by hdas » Wed Oct 10, 2018 10:04 am

SagaciousTraveler wrote:
Wed Oct 10, 2018 10:03 am
Looks like it has to do with Browser/App. I was able to place the trades in Chrome, while IE gave me an error.
That might be for you, but I have a problem related to 'market data'. Initially I wasn't even able to log in. H

User avatar
jhfenton
Posts: 3308
Joined: Sat Feb 07, 2015 11:17 am
Location: Ohio

Re: Vanguard website today

Post by jhfenton » Wed Oct 10, 2018 10:07 am

I would have been better off if my buys hadn't executed, since things are down a bit more since then. :beer

I am also using Chrome.

goosegooseduck
Posts: 3
Joined: Wed Sep 19, 2018 8:11 am

Re: Vanguard website today

Post by goosegooseduck » Wed Oct 10, 2018 10:07 am

getting a "500 internal server error" with desktop and my android phone using firefox. what is going on?

SagaciousTraveler
Posts: 123
Joined: Thu May 03, 2018 6:05 am

Re: Vanguard website today

Post by SagaciousTraveler » Wed Oct 10, 2018 10:08 am

hdas wrote:
Wed Oct 10, 2018 10:04 am
SagaciousTraveler wrote:
Wed Oct 10, 2018 10:03 am
Looks like it has to do with Browser/App. I was able to place the trades in Chrome, while IE gave me an error.
That might be for you, but I have a problem related to 'market data'. Initially I wasn't even able to log in. H
Around 6:00AM, i couldn't even log in.

From 9:30AM - 11:00AM, I could log in but couldn't get Market Data or place trades using Internet Explorer.

11:00AM, switched to Chrome, could get Market Data and was able to place trade.

Regardless of my experience, its UGLY.

Paul Romano
Posts: 54
Joined: Tue Oct 04, 2016 12:47 pm

Re: Vanguard website today

Post by Paul Romano » Wed Oct 10, 2018 10:13 am

I tried purchasing ETFs using the app and could not.

Given an error message telling me to call to place trade.

My balances are also reflecting yesterday's prices.

Not a good thing- especially with the market down over 300 points.

hdas
Posts: 232
Joined: Thu Jun 11, 2015 8:24 am

Re: Vanguard website today

Post by hdas » Wed Oct 10, 2018 10:14 am

Paul Romano wrote:
Wed Oct 10, 2018 10:13 am
I tried purchasing ETFs using the app and could not.

Given an error message telling me to call to place trade.

My balances are also reflecting yesterday's prices.

Not a good thing- especially with the market down over 300 points.
And specially bad that they can't pick up the phone. H

blackburnian
Posts: 70
Joined: Thu May 04, 2017 12:40 pm

Re: Vanguard website today

Post by blackburnian » Wed Oct 10, 2018 10:33 am

I was able to place an online order about 10 minutes ago (11:30).

hdas
Posts: 232
Joined: Thu Jun 11, 2015 8:24 am

Re: Vanguard website today

Post by hdas » Wed Oct 10, 2018 10:40 am

I'm back in business, just in time for ~Down 2% in spu, NQ down 2.5%...... :greedy Be careful out there!!

User avatar
ruralavalon
Posts: 13968
Joined: Sat Feb 02, 2008 10:29 am
Location: Illinois

Re: Vanguard website today

Post by ruralavalon » Wed Oct 10, 2018 10:42 am

goosegooseduck wrote:
Wed Oct 10, 2018 10:07 am
getting a "500 internal server error" with desktop and my android phone using firefox. what is going on?
hdas wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:03 am
They have issues with market data, and only the shadow knows what else

Image
keystone wrote:
Wed Oct 10, 2018 9:07 am
So far this morning I have only been able to see Account Overview. If I try to click on any of my individual accounts, I get the "500 Internal Server Error."
The Vanguard app on my android tablet seems to work, I can see market quotes and all of our accounts. I haven't tried to buy, sell or exchange anything.

I haven't tried our desktop computer.
"Everything should be as simple as it is, but not simpler." - Albert Einstein | Wiki article link:Getting Started

MiddleOfTheRoad
Posts: 150
Joined: Fri Jul 21, 2017 11:19 am

Re: Vanguard website today

Post by MiddleOfTheRoad » Wed Oct 10, 2018 10:47 am

Just bought VTI on iphone vanguard app. No issues.

Whakamole
Posts: 758
Joined: Wed Jan 13, 2016 9:59 pm

Anyone else having problems logging into Vanguard? [Website problems]

Post by Whakamole » Wed Oct 10, 2018 11:23 am

[Thread merged into here, see below. --admin LadyGeek]

I wanted to do some TLH today. About twenty minutes ago, I started having problems on the website (I couldn't see detailed holdings per account.) The mobile app worked well enough, but now even that is down.

Now the website is saying "Your account information is temporarily unavailable."

I know the markets are a bit turbulent today, but Fidelity's site seems to be handling the load just fine, at least I can see my holdings.

Day9
Posts: 623
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:22 pm

Re: Anyone else having problems logging into Vanguard?

Post by Day9 » Wed Oct 10, 2018 11:26 am

Lately I have been unable to access the "Balances & Holdings" page from both Google Chrome and Firefox browsers, and I have to use Internet Explorer to see this page. But I don't get any error message, the page just looks blank.
I'm just a fan of the person I got my user name from

Ren
Posts: 38
Joined: Tue Sep 11, 2012 11:16 am

Re: Anyone else having problems logging into Vanguard?

Post by Ren » Wed Oct 10, 2018 11:30 am

I can log in, but can't see any of my holdings.

User avatar
jhfenton
Posts: 3308
Joined: Sat Feb 07, 2015 11:17 am
Location: Ohio

Re: Anyone else having problems logging into Vanguard?

Post by jhfenton » Wed Oct 10, 2018 11:34 am


User avatar
nisiprius
Advisory Board
Posts: 36675
Joined: Thu Jul 26, 2007 9:33 am
Location: The terrestrial, globular, planetary hunk of matter, flattened at the poles, is my abode.--O. Henry

Re: Vanguard site 500 error

Post by nisiprius » Wed Oct 10, 2018 11:50 am

Gives a new meaning to the phrase "Vanguard 500..." :wink:

I've experienced no problems, although I did notice something weird this morning which I may or may not have observed accurately. This morning, when I tried to pull up a web page for VTSMX by typing VTSMX into "Search the site or get a quote," and selecting the fund name, I could not get to the fund's web page. It kept directing me to the screen for opening an account. Only when I logged in was I able to get the fund's page information. Or so it seems. It's working as expected for me now.
Annual income twenty pounds, annual expenditure nineteen nineteen and six, result happiness; Annual income twenty pounds, annual expenditure twenty pounds ought and six, result misery.

User avatar
LadyGeek
Site Admin
Posts: 48080
Joined: Sat Dec 20, 2008 5:34 pm
Location: Philadelphia
Contact:

Re: Anyone else having problems logging into Vanguard? [Website problems]

Post by LadyGeek » Wed Oct 10, 2018 11:58 am

I merged Whakamole's thread into the on-going discussion. The combined thread is in the Investing - Theory, News & General forum (Vanguard website impacting transactions). I retitled the thread.
Wiki To some, the glass is half full. To others, the glass is half empty. To an engineer, it's twice the size it needs to be.

User avatar
LonePrairie
Posts: 238
Joined: Sun Mar 04, 2007 8:20 pm
Location: Northern California

Re: Vanguard website problems [Transactions won't go through, etc.]

Post by LonePrairie » Wed Oct 10, 2018 12:24 pm

This is a network connectivity issue according to Vanguard's twitter account.

"Due to a network connectivity issue, some clients are having difficulty accessing Vanguard via the web or phone. We’re working as quickly as we can to restore full access and will provide updates as they become available. We sincerely apologize for the inconvenience."

https://twitter.com/Vanguard_Group/with_replies?lang=en

Post Reply